22 Şub 2012

DÜĞÜN DERNEK DİZİSİ 1 : KIZ İSTEME :)))


12 Ocak 2012 tarihli düğün dernek tuzakları ve acılar tandanslı yazımdan sonra düğün dernek yollarıyla ilgili bir yazı serisi hazırlamaya karar verdim. Düğün dernek tuzaklarında düğün mekanlarının fiyatlarından bahsetmiştim ve ne kadar basit şeylerden ne kadar çok para kopartmaya çalıştıklarından. Neyse bu seferki yazılarım "evet" dedikten sonra hayatınızı biraz olsun kolaylaştırmaya yönelik..Nacizane..Ve evet biliyorum bu yazı tamamen kızlara yönelik :)))))


İSTEME

Kız isteme olayı bizim kültürümüzde önemlidir. Çok keyifli bulduğum bu iş esnasında yapacaklarınız ve yapmayacaklarınız zaten aile tarafından dikte edileceği için ben giyecekleriniz ve süslenecekleriniz kısmıyla ilgileniyorum şu noktada.

O gün son derece sevimli ve cici görünmek belirlediğim konseptti. Bu mihvalde dantelli görüntülü bir elbise seçmeyi uygun görmüştüm. oldukça fazla yeri gezip dolaştıktan sonra MANGOda tam aradığım elbiseyi buldum.

Bu elbisenin altına siyah kalın çoraplar ve CHARLES&KEITH den aldığım ve ten rengi ve siyah karışımı ayakkabılar giydim.




Kuaföre aşağıdaki resmi götürüp bu topuzu yaptırdım ancak benim kahkülüm o kadar kısa olmadığı için kahkül kısmını dağınık bir balıksırtı şeklinde arkaya doğru örmüştük.





Her hangi bir küpe ve elbisenin yakası kapalı olduğu için kolye takmadım. Sadece çok ince bir bilezik takmıştım.


Hediye olduğu için nereden olduğunu bilemiyorum ama benzerleri her kuyumcuda var.Bence çok şık ve zarifler. Boncuk olayı ise özellikle süper :))




Makyaja gelince :))))

Yanaklar : Çok hafif pembe tonlarında bir allık kullandım.LAURA MERCIER Opera (cilt tonunuza göre en hafif olan pembeyi seçin)


Dudaklar: şeffaf parlatıcı sürdüm.MAC Plushgloss.


Gözler:Bu yuvarlak gözleri biraz daha uzun ve büyük gösterebilen bir makyaj aynı zamanda...

Fondoten surdukten sonra ten rengimde (bu sefer daha açık renk değil) bir kapatıcıyı bütün göze ve altına sürdüm.Sonra MAC Brule isimli ve ten rengi farı gözkapağına tombul bir fırçayla sürdüm (ten renginiz ne ise o renk bir far.Benim ten rengime brule uyuyor)





MAC Woodwinked isimli farı, yassı bir fırçayla, göz kapağının tam üstüne gelmeyecek şeklinde, kaş kemiği altındaki boşluğa ve gözün köşelerine sürdüm.



İnce açılı bir fırçayla MAC CArbon (veya erhangi bir MAT siyah far ) farını tam kirpik diplerine gelecek şekilde incecik sürdüm. Sonra aynı far ve fırçayla yukarı doğru minik bir kuyruk çizdim.



Aynı fırçayla göz altına da gözün yarısına kadar gene MAC Carbon farı kirpik diplerine çok yakın bir şekilde çektim


Aynı yassı fırçayla gözün köşesine çektiğim kuyruğu hafifçe kalınlaştırdıktan sonra, FLORMAR Truecolor Dipliner Siyah likit eyelinerla , eğik uçlu fırçayla çizdiğim bütün çizgilerin üzerinden geçtim.



Gözlerin içine de AVON'nun kalem şeklindeki Supershock Gel eyelinerı ile siyah çektikten sonra, CLINIQUE Fineliner for Brows 3 numara ile kaşa şekil verdim.Gerçek kaş şeklimi değiştirmeden sadece biraz düzelttim. Güçlü kaşlardan ziyade daha doğal kaşları tercih ettim.



Orjinal makyajda takma kirpikte kullanmıştım.MAC no7 takma kirpikler. Ama burada kullanmadım.Sadece alt ve üst kirpiklere bol bol siyah rimel uyguladım.Dolgunlaştırıcı özelliği olan YVES SAINT LAURENT Mascara Volume Effect 1. favorim..




Biraz yardımcı olabildiğimi umuyorum :) Bir deneyin bakalım..Bir sonraki bu dizinin yazısı nişan kıyafet ve makyajı hakkında...:)))))


4 yorum:

marcus antonius dedi ki...

allah iyiliğini versin elif :)


Ayhan

Unknown dedi ki...

niye ???? :)

Adsız dedi ki...

bencede kesinlikle devam etmelisin sık kullanılanlarıma ekliyorum seni :)

Adsız dedi ki...

Kızım ne bu yaa Buse Terim variiii :) Bebegim hemen düğün hazırlıklarından bahset çünkü şuan bana o lazım :)Öpüyorumm Güzel surat
Tülay BAK