12 Şub 2012

BİR VİTNİ VARDI BİZDEN İÇERÜ..

  Whitney Houston'un shitney bir şekilde aramızdan ayrıldığı haberiyle hüzünlendim ancak kendi dertlerimle  uğraşıyor olduğum için bu habere, duyduğum anda gereken duygusal tepkileri verememiş olabilirim... Ama şimdi yapabilirim gibime geliyor.Vitni benim için, "heartbreak hotel" şarkısıdır. Ama pek çoğumuz için "and i will always love you" nakaratı akla gelmektedir diye tahmin ediyorum.

Yukarıda da dediğim gibi, gerekli tepkileri o an  verememiş olsam da (body guardı hatırlayıp hüzünlenmek gibi) bir otelde ölmüş olduğu  haberini okur okumaz, "heartbreak hotel" kafamda titreşti..Evet kalp kırıklıkları eşliğinde ve muhtemelen kafası, doping almış bir attan daha güzelken, şahlayıp gitmişti bu diyarlardan..Uyuşturucuyla verdiği mücadeleyi kazanır gibi olduğu ifadelerine bakarak, ölümüne neden olan şeylerin, eroin veya crack türevi sokak uyuşturucularından ziyade, reçeteli anti depresan ve sakinleştirici hapların alkolle birlikte tüketilmesi olduğu ilk tahminler arasında.

Uyuşturucu işin içine girene kadar muhteşem ötesi sesi ve hatrı sayılır fiziğiyle hem kulaklara hem gözlere hitap etmekteydi. Çok başarılı işlere imza atmıştı ve atmaya da devam edebilirdi ama onun yerine ne yaptı, pek çok kadının yaptığını; Gitti ve en olmayacak adama aşık oldu. O adam da onu dövdü, uyuşturucuya alıştırdı ve temelde Vitni'nin hayatını bitirdi. Gene her olmayacak adama aşık olan kadın gibi, Vitni'nin de bu adamdan kurtulması yıllarını aldı. Bu arada ne kariyer kaldı, ne gurur, otel odalarında crack pipolarıyla ve şırınglarla resimleri basında gezdi, morarmış gözleri hakkında dayak mı yoksa uyuşturucu mu diye yorumlar yapıldı, New York'lu bir evsizden çok daha korkunç göründüğü fotoğrafları magazini şenlendirdi..Evet sonunda adamdan kurtuldu ama uyuşturucu denen ikinci aşkından kopamadı..Bu aşk sadece şekil değiştirdi, sokak uyuşturucularından, doktor onaylı uyuşturuculara geçiş yaptı ve bunların da aslında diğerlerinden farkı olmadığı, dün gece fonda hiç bir şarkısı çalmazken, tek başına boktan bir otel odasında ölü bulunmasıyla, ortaya çıktı..

  Peki ben neden Vitni hakkında biraz birşeyler yazmak istedim, çünkü, bu kadını, biz Türkler için diğerlerinden farklı kılan birşeyler var. Bu kadın, hiç bir gavurun yapamadığı kadar şarkılarıyla bizim arabesk ruhumuzu doyurmayı başarmıştır .
"Bodyguard" filmiyle, senelerdir Türk sinemasının bize sunduğu, güçlü ve zengin kadın fakir erkek aşkı bu sefer, Hollywood sosuyla marine edilmiş ve içine bir tutam, o zamanlar bir ilah olan Kevin Costner katılmıştır. Senaryo bu kadar tanıdıkken ve bir de iyice lezzetlendirilmişken, Türk insanının bu filme bayılması ve mihenk taşı yapması da kaçınılmaz olmuştur.
 Şarkılarına gelince "i will always love you" kadın erkek, herkesin içerisindeki deli ve derin aşkı orataya çıkarmıştır ve bu sayede" i will always 'elle çizilmiş kalp' berkecaan,aynur,ahmet,sibel" tandanslı duvar yazıları bütün 90'lar ve sonrasında hayatımızı ve sokaklarımızı renklendirmiştir.
"i am every woman" da bize anlattığı kadın, erkeğine delice aşık ve vaatkar, oynak bir kadının gönder taşıyanıdır. Kendimizi seksi, güçlü ve yeterli olduğumuzu hissettiğimiz bir moda girmemizi sağlamıştır.
"heartbreak hotel" ve "it is not right but it is ok" de aldatılmış ama taş gibi güçlü ve yoluna devam edecek bir kadının marşlarıdır. Bu kadın ki "yaptığın doğru değil ama olsun" diyebilecek kadar cooldur. Adama dayak atmaya kalkmamaktadır, kıyafetlerini kesmemektedir, sakince adama -siktirip gitmesini- söylemektedir. Güç abidesi gibidir, dinleyene de seni anlıyorum ve yanlız değilsin güçlü ol kardeşim mesajı verir alttan alta..
Bunlar ve muadilleri şarkıları, biz Türklerin duygusal çarklarına, mükemmel uyan dişliler olarak ruhumuzu tıkır tıkır çevirmeyi başarmıştır.

 İşte bu sebeptir,  Vitni'nin ölümüne, vefakar halkımın bu derece hüzünle tepki vermiş olması. Bizi seven ve içimizden biri olan Baykal Kent'in ölümünü kimse sallamazken, vitnimiz için tek bir göz yaşı olmayı başardık.Vitni bizi bilmiyordu belki ve sanırım umrunda değildik ama koskoca bir nesil, seni her zaman sevecek Vitni bunu unutma

Hiç yorum yok: