10 Oca 2012

GÜZELLİK SEKTÖRÜNÜN PALAVRALARI 2

   Geçen gün yazdığım yazımda güzellik sektörünün bazı palavralarından bahsetmiştim. Bugün biraz daha yazacağım ve SOLARYUM ve BÜNYESİNDE SOLARYUM BARINDIRAN GÜZELLİK MERKEZLERİNDEN bahsedeceğim.

   Solaryum güneşten gelen UV ışınlarının özel ampuller tarafından yayılmasıyla güneşi taklit eden bir cihazdır. Uv ışınlarıyla temas eden cildimiz bu ışınlara reaksyon olarak bizim bronzlaşma dediğimiz tepkiyi verir yani rengi koyulaşır. Bu aslında cildimizin kendisini korumak için verdiği bir tepkidir. Yoğun güneş ışığına maruz kalmak özelikle ozan tabakasının delindiği bu yüzyılda insanlara inanılmaz zararlar vermektedir. Güneşe yoğun maruz kalma, erken yaşlanma ve aşırı maruz kalmanın sonucu bağışıklık sisteminin baskılanması ve bu sebeple bazı bünyelerde uçuk çıkmasının tetiklemesi, benleri ve lekeleri çoğaltması bir yana cilt kanseri oluşumuna kocaman bir merhabadır. Solaryum cihazları da cilt üzerinde bire bir aynı hasarlara sebebiyet vermektedir. Çok kısa ve özet geçeceğim, internette bir milyon sayfa ile solaryum endüstrisi kendilerini savunmakta ve olalala solaryum şu kadar iyi olalalala bu kadar zararsız diye palavralar sıkmaktadırlar..İnanmayınız..Solaryum şu anda hem FDA'nın hem de Dünya Sağlık Örgütünün kozmetik amaçla kullanma konusunda kara listesindir.

  Ve gelelim Güzellik ve Estetik merkezlerine...Etrafımızda bir sürü Güzellik ve Estetik merkezi türemiştir. Bu merkezlerde size muhteşem ve yeni bir cilt vaad edilemekte, kırışıklıklarınız açılmakta, bakımlar yapılmakta, sizin içten ve dıştan güzelliğiniz için danışmanlar hizmet vermekte, sizden hatırı sayılır paralar talep edilmektedir veee bu merkezlerin bir çoğunda ne hikmetse solaryum hizmeti de verilmektedir. BU ŞU DEMEKTİR: Biz sizinle dalga geçiyoruz, sizin ne güzelliğiniz ne de sağlığınız umrumuzda değil,bu solaryum işine millet pek bi meraklı biz de para kazanmak için bu makineyi(leri) buraya koyduk yani ne yaptığımız işin özünü kavrıyoruz, ne de yaptığımız işe ve yanlış yönlendirilmeye açık sizlere saygımız yooook, tek amacımız sizi çok afedersiniz köklemek yerse ahahahahahaah...

  Evet kimse bozulmasın ama bu o demektir. Bir tarafta dünya parayla bizim cildimizi güzelleştirmeye çalışan, kırışıklıklarımız geçirmek için bizden tonla para alan bir merkeze aynı zamanda cildimizi yaşlandıran, kalınlaştıran,lekeleyen ve ne önemlisi abartılı kullanılması durumunda kansere dahi yol açan bir cihazı koymaları sadece bu demektir..Böyle bir merkez gördüğünüzde kaçınız, hızla kaçınız çünkü iki yüzlü bir para tuzağına düşmek üzeresiniz demektir..

VE SOLARYUMDAN HERHANGİ BİR TIBBİ NEDEN VE DOKTOR TAVSİYESİ YOKSA ( ki genelde olmaz ) LÜTFEN LÜTFEN UZAK DURUNUZ.....





NOT: İlgilenenler ve ingilizce bilenler için FDA'nın ve WHO'nun (Dünya Saşlık Örgütü) konuyla ilgili linkleri buyrun..
FDA
WHO

2 yorum:

Gkhn dedi ki...

Güzellik ve estetik merkezleri hakkındaki tespitlerin doğru ve çoğu kullanan tarafından da bilinmesine ramen zararları gözardı ediliyor. Özellikle 1-1,5 yıldır fırsat siteleri sayesinde, solaryum ve epilasyon merkezleri dolup taşmaya başladı. İnsanlara ucuza hizmet veriyorlar diye koyun muamelesi gösteren sağlıksız, kontrolsüz mekanlarda arttı. Bunun önüne geçmek için sağlık bakanlığı yeni yasalar çıkartsa da ( özellikle epilasyon merkezleri için ) uygulayan yok, çünkü kötüye bile talep çok :) O sektörün az çok içinde olduğumdan yazına kayıtsız kalamadım. Saygılar...

Sıla dedi ki...

İnsanların kanser olmak için üste para ödeme özgürlüğünü elinden alamazsınız avukat hanım!