12 Oca 2012

DUGUN DERNEK TUZAKLARI VE ACILARR ACILARRRR

 Dugun arifesinde olan arkadaslar cok iyi bilirler ki bu enteresan bir kosusturmaca..Arifesinde olmayan arkadaslara da diyebilirim ki bu gercekten enteresan bir kosusturmaca. Ancak bu kosusturmaca icerisinde farkettim ki dugun sektoru de yozlasmis ve tamamen ticari bir tuzak haline gelmis durumda.
  Oncelikle dugun mekanlari, buna oteller de dahil, onlara mecbur oldugumuzu bildiklerinden dolayi fiyatlari inanilmaz ucurmuslar. Dogru duzdun bir dugun yapmak isterseniz gozden cikarmaniz gereken paralar inanilmaz. Fiyatlar enteresan bir sekilde burasi Almanya veya Fransaymiscasina nedense Euro uzerinden. Bu cok korkunc bir durum. Ustelik de euro uzerinden verdikleri fiyata neseyle TC`nin ulke sinirlari icerisinde uygulanan KDV eklenmekte. Yani kisi basi 60 euro arti KDV gibi.. Evet yanlis okumadiniz otellerin fiyatlari Istanbul`da asagi yukari bu sekilde kisi basi 60 euro civarinda..
  Devam edelim hersey mekaniklesmis, dugun paketleri tekliflerinde soyle cumleler var, gelin ve damat gelir volkanlar patlarrrrr,barkovizyonda bebek resimleri oynatilir, dans ederler, nikahh, hobaaa ilk dans, balonlar ucurulur gibi...yaraticilik sifir, hersey mekaniklesmis yapilan hersey planli programli bir oncekinin aynisi ve her kalemden de inanilmaz paralar sizden istenmekte.
 Cogu mekan ve otelin anlasmali resimcisi ve DJ i var. Bu ne demektir siz baska bir fotografci ve DJ ile calismak istersiniz 3000 TL lere varan cezai paralar odemek zorunda kalabilirsiniz..E madem senin DJinle senin fotografcinla calismak zorundayim zaten neden onlarin fiyatlarini da paketine dahil etmiyorsun..Niye ? Cunku onlar da seni ayri ayri kokleyecekler mecbursun onlara zaten..Ve pazarlikla herkes farkli fiyat odeyecek, tipine gore, ekstra kamera istresen hoop 1000  TL ..yersee dedik ya mecbursun...
 Esma Sultan Sarayi ornegin kisi basi 155euro + KDV istemekte ve bunun icerisinde hic birsey yok. Masaya sus bile koymuyorlar. Biraktim DJi fotografciyi..
 Bu sekilde olunca o zaman organizasyon sirketleri turemis..iki pecete, dort suplaya kisi basi 20 TL isteyebiiyorlar ki bunlar iyimser rakamlar. E masayi suslememiz gerek degil mi ..sirf cicek icin 250 kisilik dugunde 5000 TL harcamak gerekebiliyor.....yuru yavrum ATMyiz ya biz..
 Baloncu bile var hani herkes balon ucuruyor ya..E bende severim balonu ben de istiyorum ucurmak ama piyasada bedava olan balon, dugun yapiyorsun diye aslanlar gibi senin arka uzuvlarinda sisirilebiliyor...
 Ozellikle beni cok sinirlendiren baska bir konu da garanti meselesi..Yeteri kadar cebimizi delmis olduklari yetmedigi gibi garantili kisi sayisi talepleri de o kadar igrenc ki..Haklilar tabi ki garantili sayi onemlidir, 500 kisilik bir salonda 200 kisilik dugun yapmak yaziktir, isletmeyi de zarara sokabilir ama soyle bir durum var, hafta ici yaparsan 250 kisi garanti isteriz, hafta sonu 300 kisi garanti isteriz mayisdan itibaren, 350 kisi kisi garanti isteriz diyorlar. Haftasonu daha cok kisi gelebilir daha cok talep var ya ennnn cok para veren uuu yeahhh, yazin dizi dizi dugun yapiliyor ya daha cooook koklemeliyizzz..mecbursunuzz bizeeee yerseeeeeee...cok korkunc...Ve bunu da pazarlik payi olarak kullaniyorlar..EE biraz indirim dediginizde cevaplari `iste garantili kisi sayimiz 350, siz 250 kisiniz bu sekilde kabul ederek size indirim yapiyoruz`....E iyi de 2 gun erken yapsam garanti sayiniz 250 zaten ne degisti hayvan oglu hayvanlar ?????????????
 Son olarak da beni cok sinirlendiren bir mekandan bahsetmek istiyorum. Tamamen kisisel fikrim ve gozlemlerime dayanarak soyluyorum  bunlari ve hakaret amaci asla gutmuyorum ama bence onlar bize hakaret ediyorler..Portaxe ve shine isimli iki mekan deniz kiyisinda bence en klasiginden dugun salonlari ..Ayni isletmeye ait.Ayni anda iki dugun yapilibiliyor,..Tavanlari evinizin tavanindan alcak,  rutubet kokuyor istedikleri fiyat kisi basi 144 TL + KDV ( haklarini vermek lazim hic olmazsa TL cinsinden istiyorlar ) buna hic birsey dahil degil, ne muzik, ne resim, ne masalara susleme..sadece deniz kiyisinda peki oyle olsun bakalim......Rutubet kokuyordu ya, kusura bakmasinlar ama tavana ziplasam elim degerdi.....
 Iste bu sekilde sayin okuyucular..dudaklariniz ucuklasin diye size simdi  dugun mekanlarinin bir kisminin, yeni alinmis fiyatlarini sunuyorum.. Fiyatlarin +KDV yazmayanlara %18 eklenmistir ve Fiyatlar 2,450 uzerinden Eurodan TLye cevrilmistir.. Burasi fransa oldugu icin tabi naapsinlar euro vermek zorundalar fiyatlari , rahat rahat ucuklayin diye cevirdim sizin icin..(Hatirladigim cubuklu, portaxe, surmeli, sarnic fiyatlari TL olarak teklif etti )




Esma sultan—392 tl (hic birsey dahil degil)

çubuklu 29--270 tl (dj, resim ve çiçek dahil değil)

conrad---230 tl +kdv (hiç birşey dahil değil)

çırağan---578 tl (hiç birşey dahil değil)

binbir direk sarnıcı---145 tl(DJ ve resim dahil)

4 seasons---284  +kdv  (hiçbirşey dahil değil)

les ottoman---392 tl (asagi yukari hersey dahil fiyati)

sheraton maslak---175 tl ( fotograf disinda, DJ dahil fiyat buradan basliyor)

dedeman---149 tl (hic birsey dahil degil) 

swiss---274 tl (hic birsey dahil degil)

fuat pasa---150 tl (resim,dj,pasta dahil degil)

sait halim pasa---300 tl (hic birsey dahil degil)

 suada--- 274 tl (hic birsey dahil degil)

surmeli---115 tl (DJ ve masa susleri kismen dahil)

point hotel---160 tl (hic birsey dahil degil)

mariot asya---170 tl (hic birsey dahil degil)

ceylan intercontinental---274 tl (hic birsey dahil degil)

grand hyatt---245 tl (hic birsey dahil degil)

sheraton ataköy---173 tl (hic birsey dahil degil)

the marmara---147 tl + KDV (hic birsey dahil degil)

dahill istanbul---160 tl (hic birsey dahil degil)

 Bu arada sevgili Polat Ronesans ve Ritz Carlton`un satis temsilcilerine kicimi yirtsam da ulasamadigim icin fiyatlar hakinda bir fikrim yok....




------------------------------------------






5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Dostum,

Birbirimizin bebelik hallerini bildiğimizden olsa gerek, hala evlendiğine inanamıyorum. Bu sebeple, blog yazının altını hatıra defteri kıvamında kullandığımın da farkındayım. :P
Yazıyla beni evlilik müessesesinden soğuttun . ( Bu arada bu cümle 30 una girmek üzere olan bir kadının , 'istemediğim için evlenmiyorum' cümlesidir. yersen :) )Bağcılar girişinde iki katlı bir düğün salonu var. Kuru pasta, limonata kişi başı 10 TL ye bağlarız. Ayrıca gelin ve damadı sahneye asansörle indiriyorlarmış, bir de davulla zurna bulduk mu... şahane :)) MÜÜÜÜÜ

Unknown dedi ki...

Valla canim zaten bana sorarsan bagcilar dugun salonunun asansorle sahneye indirilmesi 24548653498698435TL isteyen ve hic birsey sunmayan sadece yemek veren pekcok yere gore coook daha yaratici..Davulla Zurnaya gelince bilmem ama sanirim tulum ve kemence olacak insallah :)))))

Adsız dedi ki...

Merhaba, Ensonuda düğünle ilgili benimle birebir düşünen birine rastladım. Szizin duyduğunuz gelinle damat gelirler bilmemneler patlar havai fişekler çakar gibi cümleleri bana da kurdular. sevgi pıtırcığı bir gelin olarak düğün kokteylime inerek bir manyaklık yapmak istedim . parti benim değil mi yok olmazmışefendim. pastamızı bize nasıl yiyeceğimizi öğretmeye kalktılar ya artık dahası yok. Bunları topu gerizekâlı özür diliyorum ama böyleler. Ondan sonra hepsi yırtınıyor en güzel düğün bizde diye. Bu güne kadar çırağanlarda four seasonlarda ne kadar düğüne gittiysem hepppppsi ama hepis birbirinin aynısıydı.haa bu arada düğününüz için illa ki salona bağlı kalmak zoruda değilsiniz. arkadan bir tekenyle balon uçuracak korsan elemanlar, nikah şekeri yerine masa süsü olarak da kullanılabilecek şeyler bulunabilinir. Aklınızda bulunsun. soözlerimi yaşasın kötülü diye noktalrkene sizlere evliliğinizde saygı sevgi sabır ve afiyetler dilerim efem.

HuysuzKuzu dedi ki...

peki nerede oldu düğününüz,seneler geçmiş gerçi ama :)

Serhat Serdaroğlu dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş. Düğün DJ için bize de bekleriz :) www.dugundjhizmetiorganizasyon.com