17 Eki 2012

DÜNYADAN VE ELİF'TEN BİR TAKIM GÜZELLİK SIRLARI

  Güzellik kavramı, toplumdan topluma değişse de, genel olarak sağlıklı bir insanın ışıldaması güzeldir. Sağlıklı bir cilt ve saç, rengine ve cinsine bakmadan güzeldir, pırıl pırıl bakan gözler ve bembeyaz dişler de öyle.
 
  Sağlığımla ilgilendiğim ve ayrıca, kendim her türlü bilgiyi uygulayamasam da, yenilerini öğrenmeye meraklı olduğum için dağarcığımı bayağı genişlettim bu konuda.Herkesin uygulayabileceği teknikler, bulabileceği malzemelerle gerçekten sonuç alınabilecek şeyler yaratılabileceğini bizzat deneyimliyorum.
 
  Bunlardan bazılarını paylaşmak isterim. Araştırıp, okuduğum ve denediğim yabancı ülkelerde çok popüler olan ve şaşırtıcı derecede beni memnun eden sonuçlar aldığım sırlarla başlayayım.
 
 Şili de uygulanan bu maske çok kolay, yorgun ve donuk cilde çok iyi geliyor.Bir avuç kırmızı üzümü ezip, içine 2 çorba kaşığı un ekleyip bu bulamacı 10 dk yüzümüzde tutuyoruz.Hem güzel kokuyor, kısa bir işlem ve sonuç parlamış bir cilt.
 
  Mısırlılar sütü çok seviyor ve bakım rutinlerinde kullanıyorlar, şöyle ki , yüzümüze favori ürünümüzle peeling yaptıktan sonra ( ben ESTEE LAUDER PERFECTLY CLEAN FRESH BALANCING EXFOLIATOR muhteşem diyorum ) süt emdirilmiş bir bezi yüzümüze koyuyoruz ve
yine 10 dk. bekliyoruz. Cilt neme doyuyor, yumuşacık oluyor.

  İtalya da uygulanan ve saçların parlak gözükmesi için bence çok başarılı olan, arada bir başvurulabilecek ilginç bir yöntem de, 1 avuç tam yağlı yoğurda, 1 çay kaşığı zeytinyağı katıp, bunu yıkanmış nemli saçta 5 dk bekletip soğuk suyla durulamak. İlk başta hafif bir yoğurt kokukusu geliyor ama enteresan bir şekilkde kuruyunca kayboluyor. Denemesi yoğurt parasına :)))

Yukarıda yazdıklarım karışımlar haricinde, tek başına kullanılabilen yağlar,bitki suları ve kaynaklar var ki mucizeler yaratabiliyorlar. Benim denediklerim şöyle;
 
 Hindistan Cevizi yağı: Büyük eczanelerde ve aktarlarda var.Nefis kokuyor, cilt gözeneklerini temizliyor, inanılmaz bir nemlendirici, ve antibakteriel özelliği nedeniyle minik sivilcelere iyi geliyor.Hatta güneş yanıklarına bile faydası var. Bir parça pamuğa emdirip akşamları uygulayın..
 
 Maden suyu: Bildiğiniz, maden suyunu açın ve bir iki gün gazı kaçsın diye kapağı açık bekletin. sonrasında,  akşamları makyajınızı temizledikten sonra veya çok yağlı bir cildiniz varsa sabah ve akşam  tonik niyetine kullanın. İçindeki mineraller cilde bakım yapıyor, iltahaplanmalara iyi geliyor. Benim cildim 1 hafta içinde kendine geliyor. Tercihim, Uludağ veya Kızılay maden suyu..İnanın, toniklere deli gibi paralar vermeye hiç gerek yok en iyi tonik bu. Yanlız, aşırı hassas, derhal tahriş olan bir cildiniz varsa kullanmayın..Bir uyarı da, ev eşrafının gazı kaçsın diye açıp beklettiğiniz maden suyunu görüp, bunları içmeleri durumuna mahal vermemek  adına, açtığınız şişeyi saklamanız yönünde yapacağım :))))..
 
   Ihlamur suyu: Hassas ve kurumaya müsait ciltler de, olgun ciltler de tonik olarak kremden önce ıhlamur suyu kullanabilirler. Kaynamış 3 bardak suya yarım avuç atıp demlendirin, süzün, geceleri olmak üzere, güle güle kullanın..
 
  Fındık yağı: Deride sürtünme veya alerji kaynaklı tahrişler ve egzama durumlarında çok iyi geliyor. Sabah akşam sorunlu bölgeye sürmeli.Tahriş olmuş, peeling işlemi yapılmış hassas ciltte mucizeler yaratıyor.

  Badem yağı: Kuru saçta mucizenin adı badem yağıdır. Saça sürülürür. Mümkünse en az 1 saat beklenir şampuanlanır, saç kendine gelir. Ciltte iyileşmeye yüz tutan kaşıntılı tahrişlere çok iyi gelir. Yağlı bir cildiniz varsa sıkıntılı bölge hariç bütün yüze sürmeyi önermem ama cildiniz kuruysa bir pamuğa biraz damlatıp cildinize uygularsanız, kızgın kumlardan, serin sulara atlamış gibi olursunuz.

 
 
  Eczanelerde satılan E vitamini kapsulleri yaraların, yeni oluşmaya başlayan çatlakların( eski ve oturmuş çatlaklara bir faydası yok) sivilce izleri gibi izlerin iyileşmesine yardım eder. Haftada 2-3 kereden fazla olmamak kaydıyla her seferinde bir kapsülü patlatıp içeriğini yüzünüze veya ihtiyacınız olan bölgeye sürebilirsiniz. ( ihtiyacınıza göre kapsülün yarısını da kullanabilirsiniz). Biraz kötü kokabiliyor..
 
  Adaçayı: Aynı ıhlamur gibi demleyin, tonik olarak kullanabilirsiniz, özellikle cildi pürüssüzleştirmede sivilcelere çok faydalı.( hamile kadınların ve göğüs kanseri geçmişi olanların adaçayıyla pek haşır neşir olmamaları gerekir )

  Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Denedikçe sizle paylaşmaya devam ederim. Bu kadar da fedakarım işte, gerekirse bilgilerimi paylaşmak için kendimi deneme tahtası olarak kullanabiliyorum kıymetimi bilin :))))
 
Bunlardan ilginizi çekenleri, uygulayın bakalım.. Bence memnun kalacaksınız. Sevgiler....
 
 
   









 
 
 
 

Hiç yorum yok: